Voor jezelf beginnen

Als je een café of een bar wilt gaan beginnen moet je op een aantal dingen letten. Tenslotte is het belangrijk dat de onderneming ook goed gaat lopen. Daarbij vraagt de bank als je een lening nodig hebt om een goed doordacht en uitgewerkt ondernemersplan. Leeftijd is niet zo belangrijk, maar ervaring om een café of bar te runnen vaak wel. In ieder geval is enige horeca-ervaring een voordeel. Daarbij is doorzettingsvermogen en creatief denken bijna een must. Ga je samen met een partner starten? Maak dan altijd goede afspraken!

Zet alles op papier

Voor de juiste horecazaak moet je kijken naar een aantal factoren. Wat voor soort café of bar wil je beginnen? Ga je harde muziek draaien? Zo ja, is de locatie hiervoor geschikt? De locatie van een uitgaansgelegenheid is namelijk erg belangrijk, niet alleen voor eventuele geluidshinder, maar ook voor de parkeergelegenheid, de bereikbaarheid en de nachtvergunningen. Heb je ook de juiste papieren, zoals je Sociale Hygiëne? Het lesboek kun je bestellen bij SVH en je kunt eventueel online examen doen. Banken willen vaak wel graag dat je ook je HOV-diploma hebt. Ga je personeel aannemen, en wat voor soort personeel zoek je dan? Heb je een begroting van de salariskosten gemaakt? Zet alle verwachte kosten en geschatte omzet op papier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*