In-house horecazaak in een kantoorgebouw

Het is al een tijdje een trend: grote kantoren die in-house eetgelegenheden bieden voor hun medewerkers. De laatste jaren is de grens tussen werk en privé vager geworden. Gemotiveerde medewerkers beschouwen het bedrijf waar ze voor werken niet alleen maar als een werkplek. Een in-house horecazaak kan dan een geweldige aanwinst voor je personeel zijn.

Hoe je medewerkers gemotiveerd houden?

Gemiddeld brengen medewerkers zo’n 8 tot 9 uur door op kantoor en willen zich daar ook comfortabel voelen. Een aangename inrichting van de kantoorruimte is zeker een noodzaak, net zoals een ergonomische werkplek. Maar ook de manier waarop medewerkers hun lunchpauze of koffiepauze kunnen doorbrengen speelt een grote rol bij de tevredenheid van werknemers.

Een thermosfles zelf gezette koffie om de dag door te komen is niet meer van deze tijd, net zomin als een boterhamdoos met boterhammen met kaas, ham of jam. De hedendaagse werknemer wil lunchen in stijl. En gelijk heeft hij: een aangename lunch breekt de werkdag en een kop heerlijk geurende koffie met een plakje cake kan behoorlijk motiverend werken. Bovendien is het aanbieden van een ontbijt, een lunch of avondmaal een aangename tegemoetkoming van de werkgever om de vraag naar flexibiliteit te compenseren.

Wil je als werkgever je medewerkers gezond, gemotiveerd en flexibel houden dan is een inpandige horecazaak zeker een goed idee!

Extra kantoorruimte huren

Denk jij er ook over na om je medewerkers deze mogelijkheid te bieden? Dan is het zeker een goed idee om hiervoor een extra kantoorruimte te huren in het kantoorgebouw waar je bedrijf gevestigd is. Hierdoor kun je je medewerkers een uniek concept aanbieden, dat ze als extra tegemoetkoming of zelfs als een luxe ervaren.

Zo’n in-house horecazaak biedt trouwens nog een ander groot voordeel: je hoeft helemaal de deur niet meer uit om belangrijke klanten of leveranciers een lunch of een drankje in stijl aan te bieden. Een in-house horecazaak betekent op commercieel vlak dus ook een meerwaarde. Gesprekken verlopen veel vlotter onder het genot van een lunch of een drankje in een aangename omgeving dan in een klassieke kantoorruimte. Het grote voordeel is dat wanneer je tijdens deze gesprekken een dossier of aanvullende informatie nodig hebt, je deze veel dichter bij de hand hebt.

Overtuigd dat zo’n in-house horecazaak interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de website van Workaround om extra inspiratie op te doen.