6 manieren om je café een nieuwe inrichting te geven

Voelt jouw café een beetje verouderd en stoffig aan? Heb je de indruk dat klanten zonder plezier naar hun koffie zitten te staren? Of ben je na de coronacrisis gewoon toe aan een lekkere restyle van je koffiewinkeltje? Neem een voorbeeld aan deze 6 opwindende designs en geef je café een make-over.

1. Een Italiaanse koffiewinkel

Schoon, licht, maar toch knus en warm: het Italiaanse café krijgt het voor elkaar! Dit type winkel richt je in met sierlijke meubeltjes van donker hout, met frisse offwhite wanden en met tegelvloeren waarop dikke zwarte vloerkleden liggen. Wees ook niet bang om posters van idyllische landschapjes en steden te gebruiken.

2. Een industriële bar

Ga je een nieuwe café oprichten in een oude gebruiksruimte? Of heb je gewoon geen zin in een koffiebar vol met vrolijke kleurtjes en frutsels? Kies dan voor een industrieel design, waarbij gas- en waterleidingen bloot liggen, de bakstenen muren onbewerkt zijn gelaten en ruige krukken en lampen de norm zijn. Laat je klanten aan lange houten of betonlook tafels zitten en geniet van de oorspronkelijke kracht van je stoere café.

3. Een funky café

Ben je gek van de seventies en de eighties? Tover je shop dan om in een kleine disco, met neonverlichting, merchandise uit de gouden tijd van de popmuziek en de felste kleuren die je kunt vinden. In tweedehands winkels zijn meer dan voldoende lampen, popart en posters uit de seventies en eighties te krijgen die je allemaal direct tegen de muren kunt knallen!

4. Het minimalistische koffiehuis

Een heel andere aanpak is om je koffiewinkel zo eenvoudig mogelijk te maken. Een minimalistische inrichting is weer helemaal hip voor woonkamers, winkels en horeca. De rechte, praktische vormen en lijnen en het beperkte kleurenpalet van een minimalistisch decor spreekt klanten aan die in rust van hun koffie willen genieten zonder gestoord te worden door overdreven versieringen. Plaats alleen de echt essentiële zaken in jouw minimalistische bar, kies bij alles voor de kleuren zwart en wit en je bent er al.

5. Een landelijke koffiebar

Creëer de gezelligheid van een plattelandscafé door op de ouderwetse toer te gaan. Meubels van natuurlijke materialen (hout, rotan en riet) zijn goede keuzes, maar ook zachte weelderige kussens en fauteuils hebben hun plek in zo’n café. Hierbij past ook antiek meubilair, de huiskamerplanten die je grootmoeder op de vensterbank had staan, kneuterige gordijntjes en overdreven lampenkappen. Gezelligheid kent geen tijd in jouw rustieke landelijke café.

6. Een Indonesisch café

Een café gedecoreerd met Indonesische en andere exotische kunst is één van de mooist mogelijke plekken om je bakkie te drinken. In ons land zijn Indonesische kunstvoorwerpen uit het verleden goed voorhanden. Richt je bar in met prachtig Javaans houtsnijwerk, tropische bomen die tot aan het plafond reiken en de combinatie van natuurvezels en diepe dromerige kleuren. Dit is een gegarandeerde hit, zeker als je in jouw koffiebar specialiteiten uit Zuidoost-Azië serveert.