Decoraties en aankleding in café of bar

Openbare drinkgelegenheden zoals café’s, bars of pubs, maar evengoed privé-gelegenheden zoals een thuiscafé of mancave worden een stuk sfeervoller wanneer deze zijn gedecoreerd en aangekleed in een bepaald thema. Een bar staat immers gelijk aan samen zijn en gezelligheid, en hierbij is een goede en toepasselijke aankleding tezamen met bijpassende decoratie zeer belangrijk. Wanneer we het hebben over aankleding en decoratie zijn er talloze ideeën en voorbeelden te bedenken waarin je een bepaald thema door kunt voeren. In dit artikel een kleine greep uit de mogelijkheden.

Spiegels

Spiegels in een ruimte hebben meerdere doeleinden. Met één of meerdere spiegels in je bar of café kun je de illusie wekken dat een ruimte stukken groter is. Plaats bijvoorbeeld een spiegel tegenover een raam zodat het buitenlicht gereflecteerd wordt. Dit laat niet alleen de ruimte groter lijken, maar zorgt tevens voor extra natuurlijk licht in je bar.

Posters

Posters doen het altijd goed in een drinkgelegenheid, en of je deze nu los aan de muur hangt of ingelijst maakt in feite niets uit. Uiteraard geeft een ingelijste poster net een wat andere stijl en sfeer mee dan een losse variant. Kijk voor ideeën en inspiratie maar eens op BGA.nl, want daar vind je niet alleen posters, maar ook lijsten en spiegels.

Emaille borden

Voor een beetje nostalgie in je mancave, bar of pub is het aan te raden om hier en daar een emaille bord of andersoortige decoratie neer te hangen. Emaille borden zijn in allerlei soorten en maten te krijgen, maar wat ze doorgaans allemaal gemeen hebben is dat er een oude reclame afbeelding op te zien is. Denk maar eens aan de oude emaille bordjes met daarop reclame voor een beroemd sigarettenmerk.