Cake Cafés

Nederland is vele cafés en bars rijk. Daartussen bevinden zich ook een aantal bijzondere horecagelegenheden, namelijk de cake-cafés. Een cake-café is een heuse taarten- en cupcakebar. In dit artikel vertellen we je graag meer over een aantal van deze bijzondere eetgelegenheden.

[IMAGE=fJlk1feNNP11.jpg]

Ma Bella

[IMAGE=b3cUs5dOfggd.jpg]

Ma Bella is het cake-café bij uitstek. Met maar liefst drie locaties (in Almere, Utrecht en Amstelveen), bewijzen de eigenaren van Ma Bella dat een cake-café een razend populair begrip is geworden. Ma Bella heeft de cafés omgedoopt tot heuse ‘verwenlocaties’, en dat is geheel terecht. Want of je nu iets speciaals te vieren hebt in de ochtend, in de middag of ‘s avonds, Ma Bella heeft altijd een variëteit aan heerlijke bakkerswaren te bieden. Schuif bijvoorbeeld aan voor een heerlijk ontbijt met allerlei zelfgemaakte lekkernijen, of neem plaats tijdens de lunch en geniet van een overheerlijke panini, tosti of cupcake. Waar het natuurlijk echt om te doen is bij Ma Bella, zijn de zelfgemaakte taarten, cupcakes en andere zoete lekkernijen. In hun speciale ‘cakery’ bakken ze dagelijks diverse heerlijkheden opdat de cafébezoekers hiervan kunnen smullen. Woon je niet in de buurt van één van deze steden, maar wil je toch iets lekkers voor bij de koffie? Kijk dan zeker eens op https://www.jeeigentaart.nl/, en bestel heerlijke muffins, brownies of macarons. Ze worden gewoon bij je thuisbezorgd, zodat jij en je gasten er lekker van kunnen eten.

[IMAGE=fPJmwVcv5IXb.jpg]

De bakbar

De bakbar is wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt, gezien het een mobiel taartencafé betreft. De bakbar is namelijk in staat om op lokatie de meest prachtig gedecoreerde en smaakvolle hapjes en taarten tevoorschijn te toveren. De mobiele bakbar is een geheel eigen creatie van de ambitieuze Saakje die dus ook de eigenares van de bakbar is. Het streven van deze bakbar is om een heus taartenfeest te kunnen organiseren op elke willekeurige locatie. Of dit nu een trouwfeest is, een babyshower of een jubileum, Saakje en haar trouwe bakbar-team draaien er hun hand niet voor om. Door hun niet aflatende enthousiasme voor het vak, zijn ze in staat de gasten te bekoren met de bereiding van hun overheerlijke taarten en diverse soorten banket.

Ook is er nog de bakbarwinkel, welke gesitueerd is in het centrum van Arnhem, in het bekende modekwartier. De bakbarwinkel is een gezellig winkeltje waarin de echte hobbybakker allerlei bakbenodigdheden aan kan schaffen. Winkelmedewerkster Jet voorziet je dan ook graag van professioneel advies omtrent het bakken van de heerlijkste koekjes, taarten en cakes. Ook staat er natuurlijk altijd wat lekkers voor de klanten klaar, zodat de bezoekers de bakkerswaren kunnen proeven en eventueel inspiratie op kunnen doen. Voor de minder ervaren bakkers onder ons zijn er ook DIY bakpakketten te koop in de bakbarwinkel. Hierin bevinden zich alle ingrediënten die nodig zijn, afgewogen en wel, zodat jij ze nog slechts hoeft te mengen, mixen en bakken. Een kind kan de was doen!